Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så kan busstrafiken till Öster Mälarstrand bli bättre

Vem har beslutat, att stjäla cirka 30 p-platser för båtägarna-strandflanörerna och badbesökarna utmed Öster Mälarstrands grusparkering? För en vändhållplats för buss nr 11, man tror inte det är sant!

Varför buss nr 11 som enbart skall gå en gång/timme? Åker Öster Mälarstrands och Kajstadens resenärer bara en gång/timme med buss?

Varför skall buss nr 2 mot Björnö och buss nr 3 mot flygplatsen, gå parallellt en sträcka med endast cirka 100 meter mellan hållplatserna på Björnövägen respektive Kaserngatan?

Det naturliga och förnuftet säger väl, att buss nr 2 på Björnövägen, vid rondellen mot Viksäng, svänger ned mot Kajstaden, för att sedan svänga vänster utmed Öster Mälarstrand ända bort till korsningen med Mälarparksvägen. Där svänger den höger, Öster Mälarstrands Allé mot vattnet för att sedan åka hela sträckan utmed båthamnen fram till korsningen med Regattagatan. Därefter Regattagatan upp, förbi Lidl och fram till korsningen/rondellen med Björnövägen – Österleden, där den tar höger vidare mot Björnö.

Svårare är det inte och nu har man täckt in hela området Kajstaden – Öster Mälarstrand-området med lämpliga hållplatser.

Snacket om att det är för trångt på vissa sträckor köper jag ej. Det är bara utmed vattnet på en kort sträcka som det kan bli trångt, men jag tror att de boende accepterar att få stå 1 – 2 minuter för på- och avstigande. Vid Kajstaden är bygget ej klart så planera in busshållplatser nu.

Vem står bakom påhittet – tokerierna, kan röstas bort vid valet?

Chrille

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare