Favaros enkla fågelgodis:
Se videon hur Eva gör fin mat för fåglarna.
Lillasysters ljusstake:

Så här skriver Eva om den hemmagjorda adventsljusstaken:
"Återvunnet är bäst och tänk vad bra det kan bli. Min lillasyster Åsa gjorde den här fina adventsljustaken. Med några konservburkar, några snören, utrivna sidor ur en bok, lite mossa och fyra ljus kan det bli så här snyggt".
Mjuka paket:

Vackra gamla handdukar blir vackra paket med band eller grovt garn omkring.
Presenttips på loppis och second hand som Eva Favaro gärna delar också är att köpa textil, som vackra handdukar. Ett annat klapptips är att köpa gammalt silver.
Eva Favaros saffransbiscotti

ca 50 stycken
Ingredienser:
200 gram mandel
1 gram saffran
3 deciliter strösocker
3 ägg
6 deciliter vetemjöl
1 tesked bakpulver
1 kryddmått salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vatten. Skålla och skala mandeln. Lägg mandeln på en plåt och rosta dem i ugnen i cirka 5 minuter.
2. Vispa ägg. saffran, socker och salt poröst. Tillsätt de rostade mandlarna.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten. Arbeta ihop till en deg.
4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Rulla ut längder, så långa som plåten.
5. Grädda i ugn i ungefär 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 grader. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i lika långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i cirka 30 minuter eller tills de är torra.
