Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket har priserna på bostadsrätter ökat

De senaste fem åren har priserna på bostadsrätter ökat med 85 procent i Västerås kommun. Det ligger långt över rikssnittet. Men den största ökningen i länet står Sala kommun för, där har priserna dubblats sedan 2012.

Priserna på bostadsrätter har stigit med i snitt 62 procent i Sverige de senaste fem åren. I Västmanlands län har ökningen varit något högre än rikssnittet med en ökning på 69 procent.

Vinnaren i Västmanlands län, där ökningen har varit som störst, är Sala kommun. Priserna på bostadsrätter i Sala har ökat med 101 procent sedan 2012.

År 2012 hade bostadsrätterna i Sala ett snittpris på 479 209 kronor. I år, fem år senare, är snittpriset istället 963 455 kronor.

Det är mäklarkedjan Fastighetsbyrån som har tagit fram siffrorna på prisutvecklingen för bostadsrätter över de senaste fem åren i Sverige.

Även i Västerås kommun är prisökningen långt över rikssnittet. År 2012 var snittpriset för en bostadsrätt i kommunen 843 168 kronor. I år är snittpriset 1 561 024 kronor. En ökning med 85 procent på fem år.