Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så mycket kostar poolvattnet

Hur många gånger har man inte under de svettigaste sommarmånaderna drömt om att ha en pool full med svalt vatten i trädgården? Men vad kostar det att fylla en pool? Vi har svaret för just dig.

Poolutbudet numera är enormt, från små plaskpooler till de minsta till lyxiga spa. Vi har tittat på vad det kostar i just din kommun att fylla upp en mellanstor pool där även de vuxna får rum att svalka sig – även om det inte är tal om att simma…

Vattenpriserna varierar stort i Sverige – och i Västmanlands län. Och därför varierar kostnaden från 105 kronor i Västerås och Köping till nära det de dubbla i Norberg, 196 kronor.

Billigaste vattnet i hela Sverige har Huddinge och Stockholm med 1,8 öre per liter. Dyrast är Lessebo, Högsby och det onämnda Norberg med 5,6 öre litern.

Kolla in hela listan för att se vad det kostar i just din kommun.

Fotnot: Samtliga priser i öre per litern. Uppgifterna kommer från Svenskt vatten. Vattenpriserna är en snittkostnad per liter vatten för en familj i en normal villa. Den exempelpool vi använt oss av rymmer 3500 liter vatten.