Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Syrianska köra över VIK

Syrianska är piskat att slå VIK. Vänsterkanten med Dennis Persson och David Hasler ska spela en avgörande roll i derbyt.- Vi kommer att ge dom den värsta möjliga dagen, säger Persson.

Annons

Syrianska är tvåa efter 12 omgångar - fyra poäng bakom Akropolis.

Efter sommaruppehållet ansluter Samuel Barlay och Sheriff Suma.

Nu måste klubben se till att fortfarande vara med i titelracet när serien vänder.

- Alltså, det viktigaste för oss nu är bredden på truppen. Vi är tvåa men har fått lov att plocka upp juniorer för att ha en hel trupp. Får vi in två spelare som ska vara riktigt bra kommer det vara riktigt positivt. Jag vill inte säga för mycket, men vi har fortfarande en bra chans att gå upp i ettan, säger vänsterbacken Dennis Persson.

Första hindret är VIK i kvällens derby. Persson är tillbaka i laget efter den skada han dragits med sedan Akropolismatchen.

Även om han spelade då.

- Väldigt skönt att vara tillbaka nu, jag brukar aldrig vara skadad men lyckades bli det nu. Jag vägrade missa den matchen (Akropolis) och hade tejpat hela högerbenet, det är tur att det var just högern den använder jag ju aldrig, haha.

Tankar inför derbyt?

- Kollar man trupp för trupp så ska vi vinna. Men det handlar om inställning också.

Vad har ni som VIK saknar?

- Vi har kunnat värva väldigt bra spelare inför säsongen, VIK var på väg ner och kunde kanske inte värva de spelare de ville ha. Sen har de ändå fått ihop en bra trupp som tagit fler poäng än väntat. Men stora skillnaden är individuellt, vi ska vara mycket bättre än dem så. Men i ett derby är det hjärnan som avgör, inget annat.

Syrianska är storfavorit att vinna i kväll - och Persson utlovar attack från start på klubbens hemmaplan Swedbank Park.

- Vi kommer nog försöka att pressa så mycket som möjligt direkt. De kommer inte att ha en lugn sekund. Blir matchen som vi tror och vill att den ska bli så kommer de inte att ha det kul.

Han startar på vänsterkanten tillsammans med storlöftet David Hasler. Persson delar redan här ut en varning till VIK:s högerkant.

- Vi kommer att ge dom den värsta möjliga dagen.

Annons