Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så spenderade Johanna Möller alla pengar

 
Sommarstugemorden
Visa alla artiklar

Johanna Möller kallades "pengakåt" av en av sina döttrar i rätten. Enligt Expressen fick hon närstående att ge henne pengar genom att utnyttja deras känslor. Men hon tyckte också om att ge bort pengar till anhöriga.

Västmanlands tingsrätt anser det bevisat att hon mördade sin pappa, försökte mörda sin mamma och beordrade mordet på sin make Aki Paasila. Det var ett starkt begär efter pengar som drev henne till dåden, enligt åklagarna.

Expressen kan berätta att Johanna Möller levde något av ett lyxliv med pengarna hon kom över. 1,2 miljoner kronor kom in på hennes konto årligen, men lika mycket spenderade hon.

Hon säger sig ha fört över "kanske 200 000 kronor" till Aki Paasila i syfte att betala av hans skulder. Hon ska också ha köpt en kebabvagn för 90 000 kronor, en foodtruck för 240 000 kronor och en thaivagn för ett okänt belopp – för att maken skulle ha något att jobba med.

Pojkvännen Mohammad Rajabi gavs märkeskläder, champagne och Västkustresor. "M klev direkt upp från gatan till gräddhyllan", skrev Johanna Möller i ett brev från häktet.

Att hon behövde mer pengar var enligt åklagarna anledningen till att hon förfalskade en livförsäkring på Aki Paasila med sig själv som förmånstagare. När hon inte fick ut ersättning efter hans död attackerade hon sina föräldrar.

Nu genomgår Johanna Möller och Mohammad Rajabi varsin rättspsykiatrisk undersökning innan rättegången återupptas.

"Mohammad Rajabi mår under omständigheterna förhållandevis väl. Han har ju erkänt vad han och Johanna Möller har gjort, han har berättat allt och inser att en RPU regelmässigt genomförs i mål av den här karaktären", skriver hans advokat Lars Jähresten till Expressen.