Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så startar VSK mot Brage

VSK Fotboll satte defensiven mot AIK. Mot Brage vill Kalle Granath få offensiva besked.
- Jag vill se gas, säger VSK-tränaren.

1-1 på Skytteholm i årspremiären mot AIK.

I morgon spelar Grönvitt årets andra träningsmatch - mot Brage.

Då vill Kalle Granath se följande:

- Jag vill se gas i morgon, faktiskt. Dels möter vi ett lag på vår nivå och jag vill se hur vi kan utmana dom med vår fart och förhoppningsvis passningsspel. Defensiven ska alltid vara högst prioriterad, men vi var lite ängsliga mot ett bättre AIK och varken tog eller fick chansen att ösa på framåt. Vi kanske kände att vi hade fullt nog att försvara oss. Trots att jag tycker att vi hade lägen att vara lite mer offensiva. Men nu ska inte namnet skrämma slag på oss, ha, ha.

Det finns en risk att matchen ställs in på grund av kyla. VSK har suttit minus nio grader som en gräns - men det kan givetvis påverkas av om det blir sol kontra snö.

- Minus 15 och sol då kör vi nog. Man vill kunna skriva ut något för att ge ett ungefärligt värde. Men är det tio grader, snö och regn så kommer inte planen att hålla, tyvärr. Men båda lagen vill väldigt gärna spela.

Daniel Svensson får chansen i målet. Vad vill du se av honom?

- Precis det han har levererat varje dag på träningarna. Varken mer eller mindre. Gör han det är jag mer än nöjd. Han är en strålande talang som tar enorma kliv. Jag vill att han tar chansen och visar upp sig, kommunicerar med backlinjen och undviker att ta risker, precis som för alla målvakter.