Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sabotage bakom stöld

Kvinnan blev bestulen när hon tvingades stanna på grund av ett trasigt hjul. Nu vet hon att någon stuckit hål i däcket.

Det var vid 17-tiden i onsdags som kvinnan blev bestulen på Vasagatan när hon tvingats stanna för att laga ett punkterat däck. Nu har hennes verkstad konstaterat att däckskadan måste ha uppstått genom att någon stuckit hål på däcket.

-Han sa att jag inte kunde ha gjort det själv, säger den bestulna kvinnan till vlt.se.

Kvinnan hade precis varit och växlat pengar och hon tror att någon förstört däcket och sedan följt efter henne från växlingskontoret. Flera vittnen ska också ha sett en utländskregistrerad bil lämna platsen efter stölden.

I slutet av augusti blev en kvinna bestulen på 6 000 dollar som hon just växlat till sig. Polisen tror att tjuven den gången följt efter kvinnan, kletat ned henne med något och sedan velat ”hjälpa till”. Det kan finnas ett samband mellan stölderna, men enligt polisen är det inget man vill binda sig vid.

-Tillvägagångssätten påminner om varandra, men det är inget unikt, säger kriminalinspektör Peter Eriksson.

Polisen har inte fått fram några nya spår efter stölden i augusti. Även vid den här stölden kan det bli svårt att få tag i den skyldiga, tror Peter Eriksson.

-Vi har inte så mycket att gå på, men vi ska kolla en del filmer bland annat.