Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Såg du överfallet?

Polisen söker vittnen som kan ha sett något vid Klockartorpsgatan i onsdags då en yngre kvinna överfölls.

Det var på kvällen den 28 april, vid 20.15, som en yngre kvinna blev överfallen på Klockartorp. Hon var på väg på cykelbanan från Stockholmsvägen ner mot Klockartorpsgatan och hade just kommit ner till parkeringen vid Stockholmsvägen, vid norra gaveln av Klockartorpsgatan 29 då hon blev överfallen.

En man fattade tag i henne och försökte dra omkull henne. Hon lyckades dock hålla sig på fötter och kunde freda sig genom att skrika och slå mannen. Han försvann springande i riktning mot gångtunneln under Stockholmsvägen.

 Polisen som larmades letade efter mannen, men utan resultat.

Det kan dock finnas vittnen som sett något - området var inte tomt på helt oskyldiga förbipasserande:

- Hon har sagt att hon såg folk som fanns i närheten, säger Börje Strömberg, informationschef vid Västmanlandspolisen och fortsätter:

- Stället där det hände är lite skymt, men det kan vara så att någon tittade ut genom fönstret och såg något.

Polisen är intresserad av alla iakttagelser. Dels av området strax innan händelsen - väntade mannen in lämpligt offer? - och dels iakttagelser av en springande man som beskrivs vara i 20-årsåldern.

- Man brukar lägga märke till folk som springer, säger Börje Strömberg.

Observera: Våldtäktsförsöket - överfallet - angavs först till "Skiljebo" - bostadsområdet är dock Klockartorp.