Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Såg vitt pulver på bordet – märkte inte hur han fick i sig knarket

Polisen stoppade mannen från Västerås när han körde bil med knark i kroppen. Men mannen förstår inte hur det gick till berättar han för tingsrätten.

Mannen i 20-årsåldern såg en påse med lite vitt pulver på soffbordet hemma hos en bekant men skulle själv bara druckit lättöl i burk enligt egna uppgifter. Han ska inte ha känt av att han fått i sig någon narkotika. Han förklarar för Västmanlands tingsrätt att om han har det så kan det vara genom ölen.

Enligt tingsrättens dom mot mannen är det svårförklarligt att han inte kände sig påverkad eftersom tester visade att han hade kokain i kroppen.

Läs mer: Hotade åklagare – döms till fängelse

Mannen i 25-årsåldern döms, förutom för ringa narkotikabrott, för olovlig körning och grovt rattfylleri. På nyårsafton 2016 stoppades mannen av polis när han kört bil med alkohol i kroppen. Mannen erkänner att han druckit innan han körde men att han gjort det för att en kompis på festen behövde köras till sjukhus. De uppgifterna motsägs av polisens vittnesmål.

Västeråsbon straffas med villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här