Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säger nej till fler flyktingar

Mycket talar för att Surahammars kommun inte tänker ta emot fler än de 40 flyktingar om året som gäller i dag

Länsstyrelsen har framfört önskemål om att Surahammar ska skriva ett nytt avtal med Migrationsverket som omfattar 60 flyktingar per år.

Men kommunstyrelsens arbetsutskott säger nej till ett sådant avtal.

– Vi tycker inte att vi har tillräckligt med resurser för att ta emot fler, framför allt har vi inte tillräckligt med bostäder, säger kommunalrådet Britt-Inger Fröberg (S).

– De flyktingar som vi har vill vi ta om hand på ett bra sätt, tillägger hon.

Centerpartisten Erkki Visti sitter också i kommunstyrelsens arbetsutskott. Han var inte med på det senaste sammanträdet men är inne på samma linje som Fröberg.

– Det känns som vi ligger på en rimlig nivå i dag. Tar vi emot för många klarar vi inte att hjälpa dem och integrera dem i samhället. Vi måste ta emot dem på ett värdigt sätt.

Yvonne Gmeiner, Folkpartiet skulle vilja utöka kvoten i den bästa av världar.

– Men den verklighet vi lever i måste ha sin plats också. Det vi erbjuder måste var drägligt och finns det inte bostäder, vad är då alternativet? Det kan inte bara vara förvaring.

Den första september tar kommunfullmäktige beslut om avtalet med Migrationsverket.