Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SAHK bäst i alltrean

Det hurrades i Syrianska Armeniska HK:s omklädningsrum i går. Undra på det när Hallsta Black Sheep besegrades med 3–0 i seriefinalen i ABB Arena. – Det här var första gången som vi spelade som ett lag i 60 minuter, poängterar centern Johan Thalberg för sina lagkamrater.

Lagkaptenen Joachim Leijon gav Johan Thalberg ordet när de svettiga SAHK-spelarna samlades i en ring för att fira vinsten i prestigematchen mot Hallsta.

Och ”Tarras” tog till orda:

– Nu har vi playoff framför oss. Jäkligt viktigt ... men det är Fagersta nästa.

SAHK har alltså en match kvar i alltrean, men trepoängaren i går innebar att förstaplatsen säkrades – om nu inte laget mot förmodan faller ihop som ett korthus och förlorar med tvåsiffrigt samtidigt som nya tabelltvåan Hällefors IK vinner stort i sista omgången.

– Nja, då ska väl seriesegern vara säkrad då. Vi går direkt till playoff två och sedan väntar kvalserien, säger Joachim Leijon.

Leijon var dominant mot Hallsta i går. Den rutinerade centern låg bakom samtliga mål.

I början av den första perioden forecheckade han loss pucken vid sargen och serverade backen Matthias Holmstedt, som gick på skott. Returen rakade Pontus Karmhag in bakom Hallstakeepern Johan Sjölin.

I början av den andra perioden slog Leijon en genomskärare i mittzonen som gav Billy Ramström fri väg på vänsterflanken. Ramström avslutade med ett hårt skott i bortre.

I början av den tredje perioden satte Leijon själv 3–0 på ett direktskott i powerplay efter en fin crosspassning av Matthias Holmstedt.

– Jag hade flyt, det var en lagseger. Alla gjorde sitt jobb, säger Joachim Leijon ödmjukt.

Sanningen är att det var samarbetet mellan Leijon och Holmstedt som var skillnaden mellan lagen i går. Duon hade stundtals lite av lekstuga på isen.

– Nja, det är väl att ta i lite, men det gör nog lite att vi har spelat på en lite högre nivå. Lekstuga hade vi absolut inte, jag är ju helt svettig efter att ha spelat mot Hallsta. Det är tufft mot dem. Till och med Per Gustafsson blev ju svettig – och det har han inte varit i alla matcher, säger Leijon.

Hallsta var inte alls utspelat. Gästernas problem var att de inte kunde sätta något som helst tryck på SAHK-målvakten Christian Käll, som kunde hålla nollan tämligen bekvämt.

– Vi var alldeles för uddlösa, vi kom inte inte på deras mål, konstaterar Hallstakaptenen Johan Rauch.

I och med förlusten lär Black Sheep bli trea i serien.

– Ja, jag är ganska säker på det. Men det blir ju ändå playoff för oss, säger Rauch.

Enligt Leijon var dock inte seriesegern SAHK:s största morot i går.

– Nä, vi krigade för att få fredagsmys nästa vecka. Vi skulle få ledigt då om vi vann, säger Leijon.

Ärligt, hur sugen är du på spel i division 2?

– Det tar vi nästa säsong, säger Joachim Leijon.