Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sahlin: En stor förändring att vi går fram tillsammans

 
Val 2010
Visa alla artiklar

Välfärd, miljö, jämställdhet. Och så välfärd igen. Och igen. Den rödgröna oppositionen besökte Västerås på tisdagen och med flera dåliga opinionsmätningar i ryggen lägger de stor vikt vid att lyfta sina gemensamma frågor och framstå som ett enat regeringsalternativ.

- Tro inte dem som säger att det inte är så stora skillnader mellan de olika regeringsalternativen, sade Lars Ohly (V), och fick medhåll av Mona Sahlin (S):

- Det är inte så att det inte spelar någon roll vad vi får för regering efter valet. Reinfeldt vann valet på att utanförskapet skulle minska. I stället har klyftorna bara ökat. Det här valet gäller dem som i dag inte får en chans.

De anlände till Västerås med tåg, tillsammans med miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson och åkte sedan buss till högskolan dit det öppna mötet var flyttat. Sigmatorget valdes bort på grund av dåligt väder. Det var hårt tryck på de 208 platser som fanns i Alpha-salen och många fick vänta utanför.

Oppositionen lade stor vikt vid sjukförsäkringsfrågan och behovet av trygghet för dem som drabbas, och lovade att bekämpa barnfattigdomen i Sverige. De var noga med att betona hur överens de är i frågorna. Det var många nickar av samstämmighet mellan partiledarna och språkrören när de lyssnade på varandra.

- Jag blir stolt när jag lyssnar på mina kamrater. Det är en stor förändring att vi nu går fram tillsammans, det är ett stort och viktigt steg, sa Mona Sahlin.

Mer om oppositionens Västeråsbesök i onsdagens VLT.