Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkert att dricka vattnet i Arboga tätort och Valskog – men inte i Medåker

Efter att en stor vattenläcka drabbat Arboga uppmanades boende att koka vatten innan användning. Kokningsrekommendationen hävdes på måndagen i Arboga tätort och i Valskog, det meddelades på Arboga kommuns hemsida.

Enligt hemsidan kvarstår kokningsrekommendationen i Medåker där ytterligare analyssvar inväntas.

Kokningsrekommendationen i Arboga tätort och Valskog hävs efter att analyssvar från helgens provtagning kommit.

– Det känns bra att vattnet i Arboga tätort och Valskog inte var påverkat och att vi nu kan häva kokningsrekommendationen i de områdena som var berörda. Nu jobbar vi vidare med provtagning i Medåker där abonnenterna fortsatt behöver koka vattnet, säger Ulf Zackrisson, vd för Arboga vatten och avlopp AB, på hemsidan.

Svar på senaste provet i Medåker väntas i mitten av veckan.

– Vi hade vissa avvikelser i det första vattenprovet från Medåker och därför behövs det analyseras ytterligare. Det senaste provet var däremot godkänt och visar inte någon tillväxt av bakterier. Som en försiktighetsåtgärd och för att vi ska kunna upphäva kokningspåbudet i Medåker behövs ytterligare ett godkänt prov, säger Ulf Zackrisson på hemsidan.

LÄS OCKSÅ: Stora vattenmassor efter vattenläcka i Arboga