Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säkert att dricka vattnet i Medåker

Boende i flera delar av Arboga kommun uppmanades efter en vattenläcka under helgen att koka vatten innan användning. På måndagen hävdes kokningsrekommendationen i Arboga tätort och i Valskog, på onsdagen hävdes den även i Medåker.

Det meddelades på Arboga kommuns hemsida. Kokningsrekommendationen hävdes efter att resultat av de vattenprover som togs i Medåker den 26 oktober kommit. Proverna visade inte på någon förekomst av bakterier.

Tidigare rådde kokningsrekommendationen även i Arboga tätort och Valskog, där upphävdes den på måndagen. Kokningsrekommendationen uppkom efter en översvämning under den gångna helgen.

– Det känns bra att vi nu kan upphäva kokningspåbudet för hela kommunen. Våra abonnenter i Medåker fick vänta något längre men det beror på att vi behövde ta ytterligare ett prov för att säkerställa kvaliteten på vattnet. Vi ber om överseende för detta men jag hoppas att invånarna i Medåker har förståelse för vår försiktighetsåtgärd, säger Ulf Zackrisson, vd för Arboga vatten och avlopp AB, på hemsidan.