Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sakine Madon blir ny politisk redaktör på VLT

VLT i Västerås utökar sin ledarredaktion till två personer. Sakine Madon, i dag politisk redaktör på Norran, blir ny politisk redaktör på VLT, där hon kommer att arbeta tillsammans med nuvarande politiske redaktören Richard Appelbom.

- Sakine Madon kommer att ha ett tydligt digitalt uppdrag och vara VLT:s ledarsidas ansikte utåt. Hon har bred erfarenhet, är en mycket vass skribent och är omvittnat skicklig digitalt. Jag är mycket glad över den här rekryteringen som ytterligare kommer att stärka VLT:s profil. Opinionsjournalistiken är prioriterad i VLT. Med Sakine Madon och Richard Appelbom får vi en mycket stark duo på VLT:s ledarredaktion, säger Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare på VLT.

Sakine Madon föddes 1980 i Turkiet. Hon kom till Sverige och Uppsala 1985 med föräldrar som var politiska flyktingar. Madon blev krönikör i en gratistidning som 24-åring, fick senare frågan om att skriva för Expressens ledarsida och har även jobbat på SVT och den nu nedlagda debattsajten Newsmill.

2015 rankades hon som Sveriges mest inflytelserika twittrare mätt i form av samtal.

Sakine Madon har varit politisk redaktör på Norran i Skellefteå de senaste tre åren. Hon har också under de senaste åren skrivit krönikör för Dagens Samhälle och Expressens ledarsida.

- Det är spännande och roligt! Norran och Västerbotten kommer alltid ha en plats i hjärtat. Nu jag ser fram emot att börja skriva för VLT och lära känna tidningens läsare, säger Sakine Madon.

Sakine Madon tillträder sin tjänst på VLT den 1 september 2016 och kommer då också att ingå i MittMedias ledarskribentsgrupp, där det i dagsläget finns 23 politiska redaktörer och ledarskribenter.

- Det känns fantastiskt roligt att Sakine Madon, som är en av Sveriges främsta opinionsjournalister, börjar arbeta i MittMedia. Hon kommer inte bara att betyda mycket för VLT utan även få en viktig roll i MittMedias ledarskribentsgrupp, säger Anders Rönmark, samordnare för Mittmedias ledarredaktioner.

Läs VLT:s intevju med henne här.