Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Säkrare med skylten"

Den lysande reklamskylten på Erikslund kan vara lika trafikfarlig som kommunens nya skyltar. Men det ifrågasätter shoppingområdets centrumledare.

Elektroniska skyltar är farliga, menar Trafikverket. Nu kan de gå ut med nya rekommendationer. Något som förvånar Johan Lövqvist centrumledare för Erikslund. På Erikslund sitter elektroniska reklamskyltar just med tanke på trafiksäkerheten, menar han.

- Tidigare tittade folk in på området och då får man vrida huvudet mycket mera. I trafiksäkerhetsynpunkt såg vi och kommunen att det är bättre att man tittar på skylten i stället, säger Johan Lövqvist.

Har ni tänkt på trafiksäkerhetsproblemen med själva skylten?

- Ja, det gjordes ju en utredning från början. Trafikverket var högst involverade i byggnationen, så att det förvånar mig lite att de kommer så här i efterhand.

Vad har ni fått för respons?

- Responsen från allmänhet har varit mycket positiv. Att man är framåt, gör något nyskapande. Vi är jätteglada att den finns. Och jag tror det kommer komma många flera skyltar runt om i staden framöver.

Många tycker att det är för mycket rörliga bilder på Erikslunds skylt, vad har du att säga om det?

- Det ska inte vara störande. Det är inte alls målsättningen. Jag hoppas att det inte är för många som tycker det, men det är inte något jag själv har hört. Det ska inte vara för mycket rörelse i bilderna men viss rörelse får det vara, och vi följer de kriterier som finns.