Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

22-åring dömd till fängelse och utvisning för våldtäkter mot flicka i Sala

En 22-årig man dömdes på fredagen för våldtäkt mot barn och flera sexuella övergrepp. Brotten har begåtts mot en flicka i Sala under flera års tid.

Annons
Foto: Johan Nilsson / TT

Salabon greps av polisen söndagen de 25 mars efter att då ha varit anhållen i sin utevaro i tre dagar. Han medgav tidigt i utredningen att han haft vissa sexuella kontakter med den underåriga flickan och att det har varit fel, men har samtidigt nekat till att ha tvingat henne till något. Mannen menade också att flickan överdrivit om antalet övergrepp.

Mannen åtalades i mitten av april och har nu dömts till fängelse i tre år och sex månader för två våldtäkter mot barn samt sexuellt övergrepp vid två tillfällen och sexuellt ofredande vid fyra tillfällen. Brotten kom till polisens kännedom efter att flickan berättat om vad som hänt för personal i sin skola.

Våldtäkterna har skett på två olika adresser i Sala. Den ena våldtäkten ägde rum någon gång under 2017 och den andra någon gång mellan januari-mars i år. Mannen döms även att betala flickan, som han har en släktrelation med, 180 000 kronor i skadestånd.

De sexuella ofredandena har begåtts under flera års tid från år 2016 fram till och med i år. 22-åringen är tidigare ostraffad. Han kommer nu att få sitta kvar i häkte tills domen mot honom vinner laga kraft. Mannen döms även till utvisning efter avtjänat straff med förbud att återvända till Sverige före år 2028.

Mer läsning

Annons