Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Selfie avslöjade unga biltjuvar

Två tonåringar åtalas misstänkta för att ha stulit en bil i Sala den 27 februari, som senare hittades i Viggby utanför Västerås. Bland bevisningen finns bland annat skoavtryck, vittnesuppgifter – och en gruppbild.

Annons

"Mina vänner har baxat en biljävel" – ungefär så stod det i ett meddelande som hittades i en mobil som polisen beslagtagit. En annan bild i mobilen visar en grupp tonåringar som sitter i en bil tillsammans. Bilden hade tagits av en av de misstänkta med en kamrats mobil.

Den misstänkt stulna bilen. Foto ur polisens förundersökning.

Det var i samband med att en boende i Viggby utanför Västerås upptäckte att hans garagedörr var uppbruten och samtidigt såg flera ungdomar springa från platsen, som polisen larmades dit. På en busshållplats i närheten hittas en röd personbil. Det visar sig att bilen stämde överens med en bil som anmälts stulen i Sala.

Två ungdomar greps och åtalas nu vid Västmanlands tingsrätt misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel, en av dem är en 18-årig kille och en 17-årig. 18-åringen, som var omyndig vid händelsen misstänks även för olovlig körning medan 17-åringen misstänks för brott mot knivlagen.

Utöver bilden finns det flera saker som pekar ut de åtalade killarna. Bland annat resultat från skoavtryck på brottsplatsen, samt blodspår på en handske som hittades i den aktuella bilen.

Mer läsning

Annons