Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvåmetersrånare jagas av polisen

Salapolisen jagar en två meter lång rånare och behöver nu allmänhetens hjälp att lösa rånet som en pojke i mellersta tonåren utsattes för i stadsparken på torsdagskvällen.

Annons

Rånet skedde någon gång 21.30-tiden när tonåringen cyklade genom stadsparken.

- Pojken hade varit på Åkrapområdet och skulle cykla hem igen när en kompis inte var hemma. På tillbakavägen cyklade han via Västermalmsgatan och på den grusplan i stadsparken där majbrasan brukar finnas. När han befann sig på grusplanen stannade han dock upp för att någon ropade. Sedan kände han att någon ryckte tag i armen på honom och att ett vasst föremål sattes mot hans vänstra höft, säger polisinspektör Mikael Lundqvist på länskriminalen i Sala.

Tonårspojken, blev beordrad att lämna ifrån sig sin jacka samt en ryggsäck som innehöll en dator och en mobiltelefon. Gärningsmannen skall ha stått bakom offret under den tid som rånet pågick.

- När rånaren var klar sade han åt pojken att han skulle titta framåt och cykla iväg. Tonåringen hörde då hur rånaren sprang från platsen, säger Mikael Lundqvist.

Även om inte offret kunde se gärningsmannen framifrån under rånet så har ändå ett bra signalement kunnat lämnas. Enligt tonåringen, som själv är mycket lång, var rånaren omkring två meter lång och talade svenska med brytning. Mannen bar också en röd dunjacka.

- Gärningsmannen är ännu inte gripen och polisen är nu mycket angelägen om att personer som befann sig i stadsparken mellan klockan 21.00 och 22.00 i torsdagskväll hör av sig. De som hör av sig på 114 14 skall be att få tala med mig personligen, säger Mikael Lundqvist.

Tonåringen, som kunde slå larm först när han nått sitt hem, mår mycket dåligt efter det som inträffat.

Mer läsning

Annons