Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Salabo åtalas för Stensjömordet – nekar till brott

 
Stensjömordet
Visa alla artiklar

Den Salabo som suttit häktad misstänkt för mordet vid Stensjön i Grycksbo tidigare i år åtalades på onsdagen misstänkt för mord. Den åtalade mannen förnekar brott.

Det var i slutet av maj i år som en man hittades död vid Stensjön utanför Grycksbo i Falu kommun. En man i 50-årsåldern greps i närheten av platsen, misstänkt för mord. Den misstänkte mannen kommer från Sala.

Läs även: Man hittad död utanför Falun – polisen misstänker mord

Den misstänkte häktades ett par dagar senare och har sedan dess suttit häktad. Häktningstiden har förlängts i omgångar, i väntan på att åklagaren skulle väcka åtal.

Läs även: Salabo häktas misstänkt för Stensjömordet

På onsdagen väckte vice chefsåklagare Gun-Britt Ström åtal mot mannen. Han åtalas misstänkt för mord.

Enligt åtalet ska mannen ha bragt den andre mannen om livet genom att hugga eller sticka en sax i halsen på honom. Även offret, en man i 45-årsåldern, kom från Sala.

TV: Vi sände live från brottsplatsen vid Stensjön. Se reprisen på vår sändning här ovanför.

Som bevisning lägger åklagaren bland annat fram fotografier, analysresultat, brottsplatsundersökningen samt utskrifter från larmsamtal som enligt åklagaren styrker att den åtalade mannen uppsåtligen har berövat den andre mannen livet.

Dessutom lägger åklagaren fram ett sakkunnigutlåtande från NFC (Nationellt forensiskt centrum, tidigare SKL) vilket ska styrka att blod från den döda mannen har anträffats på saxen samt på den åtalade mannens kläder och huvud.

Vidare presenterar åklagaren förhör med vittnen om deras iakttagelser i samband med händelsen eller från platsen efter händelsen.

Ett av vittnena ska, enligt åklagaren, berätta om att det fanns en konflikt mellan den åtalade mannen och den mördade mannen.

Den åtalade mannen själv förnekar brott.

Fler artiklar på ämnet:

Misstänkt i Stensjömordet fortsatt häktad (10 augusti)

[+] Hoppas på åtal i Stensjömordet inom två veckor (27 juli)

[+] Misstänkt för Stensjömordet omhäktad (12 juli)

[+] Åtal i Stensjömordet skjuts upp – åklagare: "Återstår förhörsarbete" (28 juni)

[+] Poliskälla om mordet vid Stensjön: "Även mordoffret är från Sala kommun" (31 maj)

[+] Stensjömordet: Häktade 50-åringen i tingsrätten – "Inte uppsåt att döda" (31 maj)