Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sålde smash and grab-byte

En 18-årig västeråsare har tillsammans med en kompis dömts för häleri i samband med en smash and grab-kupp mot guldsmedsbutiken Smycka i Motala.

En 16-årig Motalabo och hans 18-årige kompis från Västerås misstänktes för själva stölden, men enligt Linköpings tingsrätt finns det bara tillräckliga bevis för att duon befattat sig med stöldgods. Vid inbrottet i butikens skyltfönster i oktober 2010 stals klockor och smycken för nära 12 000 kronor. En del av föremålen hittades i samband med husrannsakan hemma hos Motalabon.

Duon åtalades även för tre misshandelsfall i centrala Motala den 15 oktober 2010. Enligt tingsrätten är 16-åringen skyldig till samtliga, medan 18-åringen anses ha deltagit i två fall.

Motalabon dömdes till 40 timmars ungdomstjänst medan västeråsaren dömdes till skyddstillsyn. Tingsrätten har bestämt att duon ska betala sammanlagt 11 000 kronor i skadestånd till ett av sina offer, som skallades och sparkades i nacken.