Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sallanto: ”Det har varit en cirkus”

Syrianskastjärnan Sebastian Sallanto har bevakats av Brommapojkarna under vårsäsongen. Men trots att BP sagt att de ska höra av sig i sommar tvekar ”Salle” på chansen. – Jag har inte varit bra på slutet så de hör nog inte av sig, säger han.

Syrianska mötte Brommapojkarna på försäsongen.

Då storspelade Sebastian Sallanto – så pass att BP bjöd in honom på provspel i mitten av maj.

– Jag var där en träning och körde med dom, mest som en kul grej. Det funkade bra och de sa att de skulle fortsätta se matcherna. Sen hade de sagt till Zeki (Turan, sportchef) att de skulle höra av sig när transferfönsret öppnade.

Men Sallanto tvekar på att VSK Fotbolls superettakonkurrent kommer att komma med ett erbjudande.

– Jag var i väldigt bra form under försäsongen och när jag var där och tränade men jag har inte varit bra på slutet så de hör nog inte av sig, säger han.

Skulle du vara sugen om chansen kom?

– Det har jag ingen aning om, det får jag ta då i så fall. Men om det gör det så måste det stämma med familjen och det är inte säkert att det gör det.

Vad beror formsvackan på?

– Det har inte funkat helt enkelt, jag har hoppat runt på olika positioner och precis som hela laget så har jag spelat sämre.

Senaste veckorna har varit turbulenta i Syrianska.

I går kunde VLT berätta att Sami Hanna plockats bort som huvudtränare och i stället återgått till att fokusera enbart på sin spelarroll.

Sallanto berättar ärligt vad han tycker om situationen i klubben.

– Det har varit en jävla cirkus. Men vad ska vi göra? Just nu vet jag inte ens om ”Tigern” (Peter Ankréus) blir kvar. Vi får hoppas att dom kan vaska fram något nytt till hösten.

Sedan stora profiler som Mattias Mete, Menhal Muqdisi och Suleyman Aslan lämnat Syrianska är Sallanto den stora stjärnan.

Han skrev ett femårskontrakt inför säsongen.

Och nu hoppas han på långsiktighet i tränarfrågan.

– Vi skulle egentligen behöva två nya tränare, en huvudtränare och en assisterande. Som det har varit nu har Sami varit både huvudtränare och spelare medan Tigern kommit ner ett par dagar i veckan. Det fungerar inte i division 1. Och det bästa vore ju om det kom in någon tränare som har coachat på den här nivån förut och att det kan bli långsiktigt så det inte bara handlar om ett halvår. Då är vi tillbaka på ruta ett igen sen.

Har det här påverkat era resultat på slutet?

– Ja, det är klart att det har. Så här dåligt som vi har spelat på slutet har vi aldrig gjort förut.

VLT har förgäves sökt Brommapojkarnas tränare Roberth Björknesjö för en kommentar angående BP:s Sallantointresse.