Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sallanto: ”Jag är bättre tränad i år”

Temperaturen stiger. Årets match i Fotbollsvästerås närmar sig.
– Roligt derby med två topplag i stan, säger Syrianskas mittfältare Sebastian Sallanto.

Sallanto har inte tagit sig an matchen så mycket än, men han har ändå hört snacket runt omkring.

– Folk frågar om matchen och undrar hur det är och så. Det borde bli bra med folk nu när båda lagen har börjat bra, är det någon gång man ska gå är det väl nu när det är två topplag, säger han.

Han är inne på sjunde säsongen i Syrianska, så att han en gång spelat i VSK betyder inte så mycket längre.

– Nej, matchen är mer att det är mot det andra stora laget i stan.

Är det mycket snack mellan spelarna i lagen?

– Jo, mellan de som umgås är det så klart det. Men snacket är nog mest på kompisnivå, det är nog rätt lugnt.

Sallanto har öppnat säsongen bra, tre mål på fem matcher har det blivit för den tekniske mittfältaren som är en av lagets bästa spelare.

– Jag är nöjd. Har varit med hela försäsongen och är bättre tränad. Och på konstgräset hemma har det funkat väldigt bra. De två matcherna på naturgräs har jag inte varit bra, det är inte mitt underlag när planerna är så dåliga som det varit.

Syrianska är målfarligt, 13 fullträffar, men det är försvarsspelet som lyft sig och bidragit till den framskjutna placeringen, enligt Sallanto.

– Vi vann inte två matcher i rad i fjol. Vi är mycket mer stabila och jämna i år. Vi har haft bra backar förut också men försvarar oss bättre över hela planen. Det är därför det gått bättre.

Att båda derbylagen börjat så bra och är i toppen av norrettan är lite oväntat, anser han.

– Visste att vi var bra, men inte att vi skulle få ihop det så tidigt på säsongen. Har inte sett VSK i år, men att de är med däruppe förvånar mig inte särskilt, de har kvalitet, säger han.

Han tror att båda lagen har kapacitet att vara med i toppen av tabellen under resten av säsongen. Derbyt är så klart viktigt även om det fortfarande är tidigt.

– De närmsta fem, sex matcherna kommer att visa hur bra vi är. Är vi med däruppe efter de matcherna tror jag att vi kan vara det hela säsongen.

Är norrettan sämre kvalitetsmässigt i år?

– Degerfors var klart bäst i fjol och Brage har vi alltid haft svårt för. Vi har inte mött Sirius och Vasalund så det är svårt att jämföra innan vi spelat mot de bästa lagen.