Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete för Västerås: Budgeten för gymnasieskolan är inte snål

Liberalerna och Moderaterna skriver i VLT 16 mars en debattartikel som bekräftar de framsteg som skett inom gymnasieskolan i Västerås. De nämner såväl ökad måluppfyllelse som ökad andel elever med examen. Det är bra, skolans personal och elever förtjänar bekräftelse för det goda arbete som lagts ned.

Oppositionspartierna lyckas däremot inte bevisa sitt påstående om att vi från majoriteten snålar med resurserna. I avsaknad av konkreta exempel hänvisar de till det negativa samlade ekonomiska resultat som nämndens verksamheter gjorde 2017. Resultatet kan till stora delar förklaras genom ökad tillströmning till vuxenutbildningen, något nämnden tagit höjd för 2018 genom att skjuta till ytterligare 13,2 miljoner kronor till denna verksamhet.

Även de jämförelser som görs med andra kommuner talar emot M och L:s påstående. De visar att Västerås lägger mer pengar på gymnasieskolan än jämförbara kommuner.

De visar att Västerås lägger mer pengar på gymnasieskolan än jämförbara kommuner.

Vi i samarbete för Västerås är övertygade om att den budget som är lagd för 2018 är anpassad för skolans behov och ger förutsättningar för en fortsatt god utveckling av gymnasieutbildningen i Västerås.

Carin Lidman (S)

ordförande Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Markus Lindgren (MP)

förste vice ordförande Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Indi Persson (C)

ledamot Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Lars Lindén (KD)

ledamot Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel