Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete för Västerås: Fridnässkolan blir kvar

Artikel 8 av 12
Fridnässkolans framtid
Visa alla artiklar

Det blir bostäder på tennisbanorna

Den senaste tiden har det begärts svar om Fridnässkolan och det har kommit krav på att den planerade byggnationen på de tidigare tennisbanorna ska stoppas. Vi i Samarbete för Västerås har redan gett klara besked om att Fridnässkolan kommer att finnas kvar så länge som den behövs. Vi upprepar därför att det inte finns några beslut om att varken sälja eller lägga ner Fridnässkolan.

Fridnässkolan kommer att finnas kvar så länge som den behövs.

Barn och ungdomsförvaltningen, BUF, och teknik- och fastighetsförvaltningen, TFF, arbetar på att undersöka olika alternativ för att skapa en hållbar skolsituation i centrala Västerås. Grundskolenämnden gav i december 2017 sin förvaltning två uppdrag, dels att ta fram en långsiktig plan för struktur och nybyggnation av F-3, F-6 samt 7-9 i hela centrala Västerås och dels att specifikt se över skolstrukturen vid Fridnäsområdet, med inriktning F-3 eller F-6. I uppdraget ingår också att se över hur Fridnässkolan kan tillgänglighetsanpassas. Alla partier i Grundskolenämnden stod bakom dessa uppdrag.

De omtalade tennisbanorna är inte en utväg för att lösa skolsituationen i området. Västerås Stad äger fyra av tennisbanorna och var intresserad av att få köpa de övriga tennisbanorna av ABB, men de valde att sälja till en annan och det respekterar vi.

De omtalade tennisbanorna är inte en utväg för att lösa skolsituationen i området.

Att upphäva markanvisningen för stadens fyra tennisbanor, vilket bland annat Liberalerna föreslår (VLT, 14 mars), är därför inte gångbart. En sådan lösning skulle tvinga en entreprenör och markköpare att avbryta fyra års planering och investeringar för bostadsbyggande på mark inköpt från ABB. Det skulle vara mycket kontraproduktivt och skada staden allvarligt. För att staden ska fortsätta uppfattas som en seriös affärspartner är det viktigt att ingångna avtal hålls.

För att staden ska fortsätta uppfattas som en seriös affärspartner är det viktigt att ingångna avtal hålls.

Sammanfattningsvis, ska alltså Fridnässkolan vara kvar, skolsituationen för hela centrala Västerås utredas och markanvisningen för tennisbanorna fullföljas, vilket innebär att de ska bebyggas med bostäder.

Anders Teljebäck (S)

ordförande kommunstyrelsen

Lars Kallsäby (C)

kommunalråd

Amanda Agestav (KD)

vice ordförande kommunstyrelsen

Magnus Edström (MP)

kommunalråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel