Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samarbete ska leda till glädje

Flera Salaklubbar samarbetar. Allt för att locka ungdomar till idrotten och i kväll inleds sportfredag i Idrottshallen.– Vi kommer till att börja med köra tre fredagskvällar, berättar Patrik Johansson i Sala Silverstaden.

Det är tack vare ett samarbete mellan Västmanlands Idrottsförbund, Sala kommun och det lokala föreningslivet som sportfredag kan inledas i kväll.

– Redan i höstas pratade vi i Sala Silverstaden med Sala HF, Sala Basket och ungdomslokalen om att ha prova-på-idrott för ungdomar i högstadiet och gymnasiet.

Efter mycket planering och hjälp ifrån Sisu och Sala kommun är det nu äntligen dags, berättar Patrik Johansso n.

Innebandyföreningarna IBK Silver och Sala IBF har också tillkommit som intresserade av att hjälpa till.

Det är ungdomar mellan 13-20 år som får chansen att utöva olika idrotter vid tre tillfällen på fredagskvällar i Idrottshallen i Sala.

Start i kväll och syftet med satsningen är att uppmuntra ungdomar att hitta glädjen till vardagligt idrottande.

– Under kvällarna är glädjen i fokus och det finns inga krav på varken resultat eller prestation, hit kommer du som du är och har roligt tillsammans med andra, berättar Oscar UusitaloVästmanlands Idrottsförbund.

Sporterna är basket, handboll och innebandy och ledare från klubbar kommer att finnas på plats för att hjälpa till. Sportfredag genomförs även 13 och 27 maj.