Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sämst i elitserien

Han visste att det skulle bli en tuff uppgift att ställa sig i Tillbergamålet efter Andreas Bergwall. Men att säsongen skulle bli så tung var han inte beredd på.
– Det är inte så roligt att förlora hela tiden, säger Marko Herajärvi.

Bandymålvakten Herajärvis debutsäsong i TB Västerås har inte gått som han ville.

Efter 18 spelade matcher har 28-åringen tvingats släppa 118 bollar förbi sig, flest av alla i elitserien.

Och den finske landslagsmålvakten är besviken på hur säsongen gått hittills.

– Jag vet inte riktigt varför, men vi bara förlorar hela tiden och det är inte så roligt. Det är konstigt för vi spelar ofta en riktigt bra halvlek och en riktigt dålig. Och det handlar inte om trötthet för hälften av gångerna är det i den andra halvleken vi är bra, säger han.

Att spelarna inte jobbar tillräckligt mycket tillsammans tror han är anledningen till lagets jumboplacering.

I onsdagens match föll TB knappt mot Sirius efter att Uppsalalaget fått en straff i den 93:e minuten, men Herajärvi vill inte tala om otur.

– Det handlar inte om det. Jag tänker att man måste förtjäna det om man ska ha tur och det har vi inte gjort. Så att det blev som det blev mot Sirius senast var ingen överraskning. Visst är det tråkigt att de får den där straffen, men det handlar inte om otur. Vi måste spela bättre.

I morgon är det dags för match igen – denna gång hemma mot formstarka Kungälv.

– Där tror jag ändå att vi har en bra möjlighet om vi bara håller ihop spelet. Visst, de har varit bra nu ett tag – men de är inte alls lika bra borta. Jag tror att vi har en bra möjlighet att överraska dem och nu gäller det att vi börjar plocka poäng så att vi kan tävla med Kalix och Vetlanda om den sista kvalplatsen. Om vi bara börjar jobba lite hårdare så tror jag att vi klarar det, säger han.