Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandra Åhs (KD): Fastighetsskatten ska bort för gott

Alla står vi lika inför den – ensamstående man eller kvinna, pensionärspar, småbarnsfamilj – fastighetsskatten. En skatt som inte på något sätt står i relation till vår faktiska inkomst utan som i stället baseras på hur attraktiv vår bostad anses vara.

Jag fascineras över hur de rödgröna kan påstå att man vill hjälpa de svaga när man i och med det definitiva beskedet om återinförandet av fastighetsskatten och förmögenhetsskatten, som i huvudsak ligger i fastigheten, vid en rödgrön valseger kommer driva människor från sina hem. Vilken grupp kommer detta då slå hårdast mot? Pensionärerna, givetvis!

Vi Kristdemokrater anser att hemmet ska vara fredat från denna typ av beskattning och framförallt anser vi det vara totalt orimligt att människor som i många fall bott i samma hus hela sina vuxna liv nu riskerar att drabbas av en skattechock på så mycket som 60 000 kronor om året i vissa fall, alltså 5000 kronor i månaden. Vem kunde tro att det skulle vara så negativt att det huset, som man själv kanske en gång var med och byggde, skulle få ett så högt taxeringsvärde?

2006 uttalade Göran Hägglund att ordet fastighetsskatt nog var det fulaste han visste och att han aktivt skulle arbeta för att slopa den.

Kristdemokraterna har nu, tillsammans med övriga partier i alliansen, lyckats få bort denna skatt, som i mina ögon endast är av ondo, men vi nöjer oss inte med det. Nu tänker vi dessutom slopa hela fastighetstaxeringssystemet!

Ska vi låta människor bo kvar i sina hem eller inte? Det är du med och beslutar den 19 september.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel