Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkt moms ger nya jobb

Som en direkt följd av sänkningen av restaurangmomsen kommer fler att anställas på bland annat McDonald’s i Västerås.

Hundratals personer kommer att nyanställas på McDonald’s i hela Sverige och även här i Västerås räknar man med att nyanställa.

– Vi räknar med att det blir cirka 20 nyanställningar i Västerås. Det är ju en arbetsmarknadsreform det här, så det handlar ju om att skapa arbetstillfällen helt enkelt och det är jättebra, säger Claes-Göran Jönsson, chef för McDonald’s-restaurangerna i Västerås.

Totalt räknar McDonald’s med 600 nya jobb under 2012 och detta är helt nya jobb som inte hade kommit till om inte momsen hade sänkts.

McDonald’s har totalt 219 restauranger i Sverige och inleder redan nu rekryteringen av ny personal.

– Vi ser väldigt positivt på det här och att vi kan tillföra flera arbete i våra restauranger, säger Claes-Göran Jönsson.

Det blir inte bara fler anställda på McDonald’s det kommer också att innebära prissänkningar på de produkter som det säljs mest av.

Det är också tack vare momssänkningen som restaurang Harrys i centrum från och med den 9 januari kommer att ha öppet för lunch. Harrys kommer inte i nuläget att anställa fler då de redan har personal som vill arbeta fler timmar än vad de gör i nu-läget. Därför kommer inga nyanställningar att göras.

Vid en förfrågan som Sveriges Radio gjort till 200 restaurangägare uppger 80 procent att de kommer att nyanställa personal.