Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänkte Modo – sen pratade Gråhns från hjärtat: "Spela för VIK eller dra"

Stefan Gråhns var lysande för VIK mot Modo.
Sedan följde veteranen upp den efterlängtade segern med en passionerad intervju.
– Vi har haft ett snack och sagt att antingen så spelar man för VIK eller så kan man dra, säger centern.

Annons

VIK kom till Modo hemma i omgång 27 med fem raka förluster.

Nu är sviten bruten. Gulsvart vann med 3–1 – mycket tack vare Stefan Gråhns.

– Riktigt, riktigt skön seger. Vi har blandat och gett lite under säsongen men i dag kändes det lite mer som att vi kom ut som ett lag mer än någon match innan. Tre poäng då är otroligt skönt, säger Gråhns i Sportens livesändning efteråt.

Centern bidrog till segern med exempelvis en assist till 3–1-målet i powerplay.

Men framför allt med sin rivighet och attityd på isen. Vilket säkrade det PP-spelet där Gulsvart gjorde 3–1-målet.

Gråhns retade upp Modobacken Jan Brejcak som lackade ur och slashade till sig en utvisning.

– Jag kommer ner i hörnan, han åker ner och håller i mig. Jag fick på en liten nacksving på honom så han flög i isen. Då märkte jag att han blir riktigt förbannad – så då tänkte jag bara att jag låter honom fortsätta. Det var inte så jättesmart av honom, han stod och slashade mig hur många gånger som helst och till slut blev det ett PP. Det var jävligt skönt.

Sa ni något till varandra?

– Nej, jag sa bara att jag tyckte att det var bra jobbat. En bra utvisning, sa jag, det gynnade ditt lag. Då blev han ännu mer förbannad.'

I Sportens livestudio efter matchen berättade Gråhns passionerat om situationen i Gulsvart säsongen 16/17.

Efter de fem raka förlusterna agerade alla runt det sportsliga – och tog fram en uppgraderad kravbild.

– Vi haft ett snack nu efter att lite mer än halva serien spelad. Vi har konstaterat att vi ligger på negativt kval, att det inte kan bli mycket sämre och att det är dags att spela slutspelshockey. Stå upp för varandra och täcka skott. Antingen så spelar man för VIK eller så kan man dra. Vi ska blocka skott, smälla på och vara VIK liksom. Vi kom ut och gjorde det jävligt bra.

Jag ska inte säga att vi inte haft det så innan, men vi har varit lite för softa.

– Man behöver inte speciellt skickliga spelare så. Det handlar om att alla i laget ska köpa sin roll och vilja samma saker där ute. Jag ska inte säga att vi inte haft det så innan, men vi har varit lite för softa. Vi har inte stått upp för varandra, inte blockat tillräckligt många skott och man har kanske tagit ett skär för lite i stället för ett för mycket. Det är lätt hänt, människan är ju så, man vill gärna göra det lättaste och minst krävande.

Gråhns fortsätter:

– Vi vet att föreningen gått igenom en tuff tid och att det kommer att ta en stund att bygga upp någonting. Men nu är det fan dags att vi kliver fram och visar lite hjärta. Det tycker jag att vi gör i dag.

Nu är det fan dags att vi kliver fram och visar lite hjärta.

Hur ser du på situationen som är nu när ni är vid negativt kval efter 27 omgångar. Varje match blir lite av ett himmel och helvete sett till reaktioner utifrån – hur hanterar ni det?

– Spelar man i VIK så har man press utifrån. Gillar man inte det så ska man inte vara här och spela. Vi har jobbat hårt hela året och kommer att fortsätta jobba jävligt hårt. Självklart hoppas vi få resultaten med oss nästa match också. Men vi har börjat med någonting att inte vara helt beroende av nästa match. Utan jobbar vi så här så kommer vi att vinna matcher. Vinner vi inte nästa så vinner vi den efter det – och i slutändan så kommer vi att vinna mer än vi har förlorat. Och då kommer vi att klättra i tabellen.

MER PLUS-LÄSNING OM VIK HOCKEY:

Ikonens comebacksvar – efter fansens frågor: "Suget efter hockey finns"

Praktiserade som materialare – debuterade i VIK som 16-åring: "Sjukt coolt"

Så minns VIK-profilerna den gamle storspelaren: "Tror han hade ett tungt liv efter karriären"

EXKLUSIVT MATERIAL: Ta del av alla sportnyheter – bli Pluskund