Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sarah Sjöström med i kampanj för ökad jämställdhet inom idrotten

Tillsammans med Sarah Sjöström kommer Kosovare Asllani, Khaddi Sagnia, Linnea Claeson, Sofia Olson, Emma Stenlöf och Katrin Norén med flera att närvara vid utbildningar och föreläsningar i kampen för ökad jämställdhet inom idrotten.

I dag meddelade Riksidrottsförbundet att de påbörjat ett nytt samarbete med sportkedjan Stadium. Karl Eklöf, vd för Stadium, berättar om kampanjen ”Fill the Stadium” som ska utbilda både tränare, aktiva och föräldrar, samt att de kommer skänka en miljon kronor till Riksidrottsförbundet i kampen för ökad jämställdhet inom idrotten.

– Vi tycker att ett aktivt liv är en demokratisk rättighet, därför hoppas vi kunna inspirera fler att engagera sig för ett mer jämställt idrottssverige, säger Karl Eklöf, i ett pressmeddelande.

Läs också: Unik träning för din hjärna

Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, berättar att han är förväntansfull och hoppas på goda resultat.

– Satsningen går helt i linje med idrottens intensifierade jämställdhetsarbete och de mål som beslutades vid riksidrottsmötet tidigare i år. Pengarna kommer att kunna ge fördjupad kunskap och inspiration till idrottsledare, aktiva och föräldrar över hela landet, säger han i ett pressmeddelande.

Läs också: Allt fler unga byter festandet mot träning

Utbildningsinsatserna kommer att genomföras i samarbete med Riksidrottsförbundets distriktsidrottsförbund, vilket kommer nå föreningar runt om i Sverige.

– Varje dag tar vi ännu ett steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrott där alla får chansen att nå sin fulla potential. Med samarbete över idrottsgränser, stöd och hjälp av idrottsstjärnor och extra kraft tillsammans med Stadium når vi många fler och kommer närmare målet.

Läs också: Riksförbundet Hälsofrämjandet: Kost och motion kan förebygga stroke