Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schack-SM till Västerås

Västerås Schackklubb arrangerar nästa års svenska mästerskap i schack.

Annons

– Ja, vi tyckte att det var vår tur att arrangera, helt enkelt. Och vi hittade en jättefin lokal i Aros Congress Center, som ändå står tom på sommaren, berättar André Nilsson, ordförande i Västerås Schackklubb.

Klubben tror inte heller att arrangörsskapet ska vara ekonomiskt betungande.

– Nej, förhoppningsvis ska det gå jämnt upp. Kommunen ställer upp, och så hoppas vi att någon sponsor ska bidra.

Med tanke på att SM genomförs i Västerås nästa sommar kändes det extra bra för Västeråsklubben att deras spelare lyckades bra under årets schack-SM, som nyligen avgjordes i Lund 3-11 juli. Resultaten talar för sig själva. Västeråsspelaren Rasmus Janse tog silver i junior-SM. Niklas Vatn blev schackfyranmästare och Alfons Emmoth kom på delad fjärde plats i samma klass. Anders Eriksson tävlade i högsta klassen och kom på åttonde plats i SM. Adam Lundvall kom tvåa i klass III. I de avslutande weekendturneringarna vann Karvan Awat sin grupp överlägset. Spelarna Martin Orell, Åke Nurmi, Rickard Fernström, Valdemar Sten och John Svensson placerade sig också högt i sina grupper.

– Rasmus Janse, som tog silver i junior-SM, har ett år kvar som junior, och vi har stora förhoppningar på att han ska ta guld på hemma-plan när SM arrangeras i Västerås nästa år.