Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schack-SM till Västerås

Västerås Schackklubb arrangerar nästa års svenska mästerskap i schack.

– Ja, vi tyckte att det var vår tur att arrangera, helt enkelt. Och vi hittade en jättefin lokal i Aros Congress Center, som ändå står tom på sommaren, berättar André Nilsson, ordförande i Västerås Schackklubb.

Klubben tror inte heller att arrangörsskapet ska vara ekonomiskt betungande.

– Nej, förhoppningsvis ska det gå jämnt upp. Kommunen ställer upp, och så hoppas vi att någon sponsor ska bidra.

Med tanke på att SM genomförs i Västerås nästa sommar kändes det extra bra för Västeråsklubben att deras spelare lyckades bra under årets schack-SM, som nyligen avgjordes i Lund 3-11 juli. Resultaten talar för sig själva. Västeråsspelaren Rasmus Janse tog silver i junior-SM. Niklas Vatn blev schackfyranmästare och Alfons Emmoth kom på delad fjärde plats i samma klass. Anders Eriksson tävlade i högsta klassen och kom på åttonde plats i SM. Adam Lundvall kom tvåa i klass III. I de avslutande weekendturneringarna vann Karvan Awat sin grupp överlägset. Spelarna Martin Orell, Åke Nurmi, Rickard Fernström, Valdemar Sten och John Svensson placerade sig också högt i sina grupper.

– Rasmus Janse, som tog silver i junior-SM, har ett år kvar som junior, och vi har stora förhoppningar på att han ska ta guld på hemma-plan när SM arrangeras i Västerås nästa år.