Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD:s gräsrötter på plats i Västerås

Nästan 900 lokalpolitiker från Sverigedemokraterna samlas i Västerås för partiets kommun- och landstingskonferens som börjar i dag.

VLT träffar de lokala företrädarna Maria Andersson Liljedahl, landstinget, och Ann-Christine From Utterstedt, kommun, under en lunchpaus strax innan fler föreläsningar och möten ska ta vid.

- Det är väldigt roligt att vara på hemmaplan. Det kan vara en fördel för oss också för det kan tas upp lokala exempel under olika föreläsningar, säger Ann-Christine From Utterstedt.

Mest ser de två fram emot att få diskutera vård och äldrefrågor. Några frågor att driva från lokal nivå har de inte tagit med sig till mötet.

- Vi har inte skrivit motioner från Västerås, det har vi inte, säger Ann-Christine From Utterstedt.

- Vi har bara suttit lite drygt en månad. Det som är bra med sådana här möten är att man kan få inspiration. Ta personalfrågan inom vården. Den måste vi jobba med. I vårt landsting säger operationssköterskor upp sig, säger Maria Andersson Liljedahl.

Men andra skulle säga att SD genom att rösta ned budgeten sagt nej till satsningar på sådant som vård och äldre?

-Men vi hade en betydligt bättre budget. Tyvärr röstades den ned, säger Ann-Christine From Utterstedt.