Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se filmen om mobbning som vann pris – har tagits fram av Västeråsföretag

ProLounge från Västerås, som producerar informations- och reklamfilmer, tilldelades flera Publishingpriser på måndagen – bland annat för bästa film.

Publishingpriset avgjordes på måndagskvällen i Stockholm. Det är en årlig, jurybedömd tävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker.

ProLounge från Västerås tilldelades Publishingprisets Grand Prix för Bästa Film, för sin film om mobbning som de tagit fram i samarbete med Kärnhuset på uppdrag av Skolinspektionen (se nedan). Filmen tilldelades också pris i kategorin Opinionsbildningsfilmer.

Läs också: Ville göra film - blev företagare

ProLounge vann också pris för en informationsfilm på uppdrag av FN-förbundet, i vilken Carolina Klüft medverkar.

– Vi älskar film. Intresset för hantverket i kombination med att vi gör allt i produktionen själva gör att vi får ut lite extra, säger Markus Andréasson, kreativ chef, producent och VD på ProLounge, i ett pressmeddelande.

ProLounge startade verksamheten år 2006 och har bland annat gjort reklamfilmer för Bauhaus sedan 2011. Andra kunder är Nordea och Region Västmanland. I Västerås finns all personal och teknik för inspelning och efterarbete. Nyligen öppnade ProLounge även ett säljkontor på Regeringsgatan i Stockholm.

Här kan du se listan med samtliga vinnare i Publishingpriset.