Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se otäcka videon: Jessica ville larma om djurplågeri – nu får hon själv böta

På tisdagen klockan 11 kom domen mot Jessica Thiel.
Hon döms för olaga intrång till 40 dagsböter á 50 kronor.

Det var i december 2015 som Jessica filmade från en gård utanför Västerås. Händelsen polisanmäldes då Jessica Thiel inte haft tillstånd att gå in i stallet.

Anledningen till att man inte får besöka stallet är av omsorg för djuren. Oanmälda besökare kan orsaka lidande för djuren, dels genom smitta och dels genom att utsätta djuren för stress.

Ägaren säger också att man aldrig tar in besökare vid grisning då suggor som föder kan bli stressade av besökare.

Videon visar döda griskultingar och döende grisar och en kulting som satt fast i spaltgolvet. Etologen Lena Lindström, som var inkallad som vittne, berättade att videon visade på hållande av djur som gick emot djurskyddslagen men att det ändå har blivit praxis att tillåta sådant på svenska gårdar.

– Med tanke på hur många som nu sett videon var det värt hela rättegångsprocessen och alla böter. Det är väldigt få som ser videon och sen kan säga att detta är okej. Ingen vill egentligen orsaka död och lidande. Men tyvärr verkar det här vara standard i köttindustrin, säger Jessica Thiel.