Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se upp! Ditt konto kan kapas

Kunder hos Swedbank och Nordea utsatta för avancerat bedrägeri.
(Uppdaterad 13.20.)

Storbankerna Swedbank och Nordea har råkat ut för ett mycket avancerat och listigt bedrägeriförsök.

Deras inloggningar har skickligt dirigerats om till bedragares sidor.

Vissa kunder som har försökt logga in på sina konton på de båda bankerna har kommit till en inloggningssida som inte ser ut som vanligt. Bland annat har ett pop-up-fönster, det vill säga ett fönster som öppnas ovanpå det ordinarie fönstret, dykt upp. Detta pop-upfönster har inte någon av bankerna under inloggningen.

Enligt preliminära uppgifter från Nordea handlar det om att de drabbade kunderna har gamla antivirusprogram och har råkat ladda ner virus på sin dator. Detta virus dirigerar om trafiken om man försöker att logga in på Nordeas eller Swedbanks hemsidor.

Både Swedbanks och Nordeas kunder får meddelande om bedrägeriförsöket på bankernas hemsidor när de försöker att logga in.

Båda bankerna rekommenderar också alla kunder att titta noga på vilken sida som kommer upp vid inloggningen och omedelbart avbryta om något verkar annorlunda.

Och naturligtvis bör alla PC-ägare skaffa sig den senaste uppdateringen av ett bra antivirusprogram.