Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ser mig inte som förstemålvakt”

Fyra raka segrar med Daniel Sperrle i kassen. För tillfället är han klar målvaktsetta i VIK och lär stå mot Örebro i kväll. – Jag hoppas att vi kan ta revansch för senaste förlusten, säger Sperrle.

Säsongens prestigematch i kväll – Örebro på bortaplan. Då kommer VIK till Behrn arena med fyra raka segrar i bagaget.

I samtliga matcher har Sperrle vaktat kassen.

Och allt tyder på att målvakten får fortsatt förtroende mot serieledaren och att kollegan Lars Johansson åter vaktar båsdörren.

– Jag vet så klart vem som ska stå men jag får inte avslöja något. Tränarna vill att det blir officiellt först timmen innan matchstart. Och det är bara att rätta sig efter det, säger Sperrle.

Med tanke på er segersvit är det väl solklart vem som ska stå mot Örebro?

– Jag tänker inte så. Jag och Lasse är kollegor och jobbar som ett team. Jag ser mig inte som förstemålvakt.

Bara åtta insläppta mål på fyra matcher. Hur ser du på det?

– Det känns bra och jag har kommit in i ett härligt flyt. Och det ger en extra trygghet i mitt spel vilket är en skön känsla.

Daniel Sperrle och Lars Johansson har stått nästan lika många matcher. Sperrle har en mer och har även klart bäst räddningsprocent – 91,69 mot Johanssons 89,47.

– Nu har jag lirat många matcher i rad och då är det enklare att komma in i det där sköna flytet i spelet som jag nämnde tidigare.

Örebro är tveklöst seriens bästa lag. Framför allt det offensiva spelet har imponerat stort vilket 100 gjorda mål vittnar om.

Sperrle är medveten om vad som krävs om det ska bli en femte raka trepoängare.

– Örebro har ett väldigt bra lag och är skickliga på alla positioner. Jag hoppas att vi kan ta revansch på dem för den senaste hemmaförlusten. Vi måste spela som vanligt. Åka mycket skridskor och jobba stenhårt.

Det är en extra viktig och prestigefylld match. Laddar du annorlunda nu eller kör du alltid samma rutiner?

– Jag brukar hålla mig till samma rutiner. När det är matchdag sover jag lite längre, klockan ringer halv nio. Käkar frukost och åker sen till hallen och hänger en stund. Kör lite gym och sånt för att komma i gång med kroppen. Jag är den enda som brukar vara i hallen på förmiddagen när vi har match på kvällen. Sedan blir det lunch och vila innan samlingen.