Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ser väldigt bra ut”

Attityden – det är den som ska hjälpa VSK Bandy att lyckas i elitserien. – Vi har en otroligt stark vinnarinstinkt, säger VSK-tränaren Andreas Westman.

Det är mer än en månad kvar till bandyns elitserie drar igång för VSK Bandy. Nu håller försäsongen på för fullt och i dag åker VSK till Behrn Arena för en träningsmatch mot Örebro.

I ABB Arena Syd är det just nu hälsomässa och laget har därför inte haft någon is att träna på sedan i fredags.

– Nej, så det blir perfekt att åka till Örebro och få lite istid, säger VSK-tränaren Andreas Westman

Men någon större vikt vid motståndarna lägger han inte.

– Det vi ska göra är att fortsätta nöta in vårt spel. I de här träningsmatcherna funderar vi inte så mycket över vem som står för motståndet utan vi väljer ut ett antal saker offensivt och defensivt som vi vill träna lite extra på. Sådant som vi vill få till så bra som möjligt innan säsongen drar igång. Vi vill fokusera på vårt eget spel och hålla kvar den känslan i laget som vi har nu, och då spelar det ingen roll vilka vi spelar mot, säger Westman.

Han berättar att dagens match mot Örebro offensivt kommer att handla om att hålla farten uppe matchen igenom och att hålla ett högt bolltempo. Defensivt kommer det för forwards och mittfältarnas del att handla om att hitta och behålla sina positioner och inte överarbeta, medan det för backarnas del kommer att bli en match som handlar om att våga och orka flytta med upp i anfallen.

Andreas Westman är nöjd med hur försäsongen sett ut – särskilt offensivt.

– Vi ser till att alltid ha många alternativ att spela och vi anfaller med hög fart.

Men lagets styrka är, enligt Westman, attityden.

– Den har varit det bästa under försäsongen. Ibland blir hela försäsongen som en lång träning men nu tycker jag att alla spelarna har visat upp en otroligt stark vinnarinstinkt där vi går in för att spela vårt eget spel oavsett motståndare, säger han.

Som exempel tar Andreas Westman upp matchen mot Katrineholm som VSK vann med 13–1.

– Både vi och de visste redan innan att vi var ett betydligt bättre lag men vi går ändå in och vinner stort. Annars är det lätt hänt att man slår av på takten mot ett sådant sämre motstånd och så får man ett 6–4 resultat istället. Det är det jag menar med att det inte spelar någon roll vilka vi möter.

Om den kommande säsongen vill VSK-tränaren inte säga så mycket, det är fortfarande för tidigt.

– Det jag kan säga är att det är många riktigt bra lag, inklusive oss själva. Det kommer att bli oerhört tufft om varje poäng och det jag tycker är kul är att det är en väldigt öppen serie. Det är nu under försäsongen vi måste få ihop spelet. Sedan kan vi säga något om hur starka vi kommer att bli. Men i dagsläget ser det väldigt bra ut.