Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seriekrock på E18 – tre personbilar och två lastbilar har krockat

Vid klockan 16.04 på onsdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E18 genom Västerås.

Trafikolyckan inträffade på Vallbybron på E18, i riktning österut, mot Stockholm. Tre personbilar och två lastbilar var inblandade i olyckan, enligf ett ögonvittnet som kontaktat vlt.se.

– Lastbil 1 har kört in i lastbil 2 bakifrån som i sin tur knuffats in i framförliggande personbil som i sin tur blev inknuffad i nästa personbil och slutligen den in i framförliggande personbilen, nummer 3, berättar ögonvittnet för vlt.se.

– Den personbil som hamnade längst fram i ledet kunde köra ifrån platsen själv medan de andra två personbilarna samt lastbilarna står kvar på platsen.

Ögonvittnet uppger att en ambulans lämnade platsen klockan 16.20, liksom räddningstjänsten. Strax före klockan 17 kom den första bärgningsbilen till platsen – en kvart senare kom bärgningsbil nummer 2 dit för att forsla bort fordon. En lastbil hade då kunnat köra i väg för egen maskin. En lastbil och två personbilar fanns kvar på olycksplatsen.

– Köbildningen börjar öka ifrån Erikslund hållet. En körbana är nu öppen, berättar ögonvittnet, strax efter klockan 17.

Trafiken flöt mycket långsamt österut förbi olycksplatsen – kön var nästan stillastående vid 17.20-tiden enligt ett ögonvittne som kontaktade vlt.se.

Vid 18.30 bärgades det ssiat fordonet från platsen – en lastbil – och polisen kunde häva avspärrningarna helt och släppa på trafiken på full kapacitet.

Inga personskador har inrapporterats i samband med trafikolyckan, enligt polisen.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor. Kom ihåg att visa hänsyn vid fotografering och inte utsätta dig själv eller andra för fara.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

---------------------------------------

►Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

---------------------------------------