Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Serieledning för Franke

Daniel Sjödahl pricksköt 1-0 och Peter Fernström vräkte in 2-0.
Nu är nykomlingen Franke i ensam serieledning i division 3-fotbollen.
- Stenhårt jobb är det som gäller – då kan det här bära långt, säger tränaren Peter Markstedt efter 2-0 mot Ölme.

IK Franke gick fram som en ångvält – och vann division 4 i överlägsen stil förra säsongen.

I år har succén fortsatt för Peter Markstedts gäng.

I dag kom tredje segern och nu leder laget division 3 västra Svealand.

- Målsättningen från början var att vi skulle hålla oss kvar i serien och det är fortfarande målsättningen. Det vi har märkt när vi spelat fyra omgångar är att har vi en bra dag, där vi gör det vi ska göra offensivt och defensivt, så kan vi slå alla lag, säger Markstedt.

I dagens seriefinal mot Ölme fixade Daniel Sjödahl 1-0 efter drygt en halvtimme. Peter Fernström skarvade ner bollen och Sjödahl klippte till.

Ölme öppnade bra i matchen – men Franke som lägger stor vikt vid det defensiva spelet stängde som vanligt till bra och värmlänningarna hade förtvivlat svårt att skapa chanser.

Efterhand tog hemmalaget över och matchen punkterades direkt i den andra halvleken när Fernström sköt 2-0 från distans.

- Vi låg väldigt bra i positionerna och tar över sista 20 i första. Man märker tydligt hur energin flyttas från det ena laget till det andra. Andra halvlek blev precis som vi förväntat oss. De kommer på oss rejält. Vi får ju 2-0 tidigt, ett patenterat ”Ferna-mål”, sen får vi ett enormt tryck på oss sista 35 när Ölme öser på. Men vi ligger tätt i banan. Jag tycker dock att vi blir lite baktunga, men vi ligger rätt, säger ”Markan”.

Tack vare segern har Franke spelat ihop tio poäng på fyra matcher – det är två fler än tvåan Rynninge.