Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seriepremiär för Roedeers

Västerås Roedeers fick en bra start på
säsongen.
Vinst mot Westerbotten Huskies med 19–12 på lördagseftermiddagen.
– Okej resultat, men nöjd med spelet är jag verkligen inte, säger huvudtränaren Mats Sedlacek.

Umeålaget började bäst på Arosvallens hyfsade gräsmatta och tog ledningen med 6–0 på en touchdown. Västeråsarna var inte riktigt med och det såg otjajmat ut, möjligen beroende på ett par återbud.

– Vi var alldeles för loja, släppte in dem i matchen helt onödigt. Vet inte om det var nervöst för att det var premiär, men så får det inte se ut, säger Sedlacek

Det blev bättre ju längre matchen led och quarterbacken Sebastian Thuné svarade för en touchdown till 6–6. Tim Eek ökade på till 12–6 i andra halvlek och västeråsarna hade kontroll på matchen. Thuné gjorde 19–6, men i slutsekunderna reducerade Westerbotten till 19–12 på en touchdown.

– Så onödigt att släppa till så där i slutsekunderna när vi hade spelat upp oss. Men det var väl bra att vi mötte ett lite sämre lag i den här matchen, säger Sedlacek.

I nästa omgång väntar Uppsala. Då vill Sedlacek se fullt fokus från start.

- Vi och Uppsala nämns ju som favoriter. Då måste vi visa det också, vi måste kliva på från start säger han.