Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexbrottsutredning lades ner – nu kräver Massi Fritz överprövning

Den 41-åriga kvinnan som misstänks för Arbogamordet utreddes för sexuellt utnyttjande av två flyktingpojkar. Men utredningen lades ner. Nu begär pojkarnas målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz att polisen åter öppnar förundersökningen.

Annons

Det var den 16 juni i år som Eskilstuna-Kuriren publicerade de två flyktingpojkarnas historia. Tonårspojkarna berättade att de hade känt sig tvingade att ha sex med en kvinnlig chef för ett företag som placerar ensamkommande barn i familjehem och boenden.

Pojkarna hade tidigare bott på ett av företagets boenden – ett boende som tvingades stänga efter en oanmäld inspektion av Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Efter pojkarnas uppgifter inledde polisen en förundersökning mot kvinnan men utredningen lades ner redan två veckor senare och kvinnan friades från misstankar om brott.

Förklaringen från åklagare Anna Asklöf var att hon inte ansåg att det förelåg något brott.

– Utifrån vad målsägandena har sagt anser jag att de inte befunnit sig i beroendeställning och att det har skett frivilligt.

Men pojkarna vidhåller att de inte haft sex med 41-åringen frivilligt.

– Vi står för allt vi har sagt. Det är sanningen, sa en av pojkarna när de fick veta att förundersökningen lagts ner.

Och det är något de fortfarande står fast vid.

Den 41-åriga kvinnan nekade till att hon haft sex med pojkarna. Hon menade att uppgifterna var påhitt och ren smutskastning. Till Eskilstuna-Kuriren lämnade hon i stället andra förklaringar och ändrade flera gånger sin berättelse om vad som hade hänt.

I ett senare skede erkände hon för Aftonbladet att hon haft sex men en av pojkarna men att attraktion uppstått dem emellan.

En månad efter att Eskilstuna-Kuriren publicerat historien blev pojkarna svårt misshandlade då de var på besök i Eskilstuna. Pojkarna är övertygande om att de misshandlades på grund av att de gått ut och berättat om händelsen i tidningen. Men att det finns en koppling mellan misshandeln och den tidigare sexbrottsutredningen är inget som polisen kan bekräfta.

Enligt uppgifter till tidningen ska en av de attackerande männen vara den 18-åring, som tillsammans med den 41-åriga kvinnan misstänks för mordet och mordförsöket i Arboga. En annan gärningsman ska vara ytterligare en person i kvinnans närhet. Men än finns ingen formellt misstänkt person eller någon gripen.