Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexköpare avslöjades i stor razzia – åtalas

I våras gjorde polisen en stor razzia mot sexköpare i Västerås. De misstänkta har under hösten ställts inför rätta. På tisdagen åtalades en av männen.

En 40-årig man misstänks ha köpt sex av en kvinna i Västerås. Under våren och den tidiga sommaren utförde nationella specialenheter inom polisen en gemensam prostitutionsinsats tillsammans med polisen i Västerås. I förra veckan fick fem män som greps i razzian sina straff i form av böter.

Nu åtalas en 40-årig man som greps under samma insats. Han stoppades av polisen då han lämnade ett hotellrum där en prostituerad kvinna befann sig.

Mannen nekar till brott – han hävdar att han hade kontakt med kvinnan och mötte upp henne på ett hotellrum, men att han aldrig hade sex med henne.

Kvinnan som polisen följde efter var från Östeuropa och hade nyligen börjat sälja sexuella tjänster via en agentur som hjälpt henne med resan till Sverige. Hon har sagt till polisen att mannen inte betalade för sig. Polisen har fotograferat den sms-konversation som fanns på mannens mobiltelefon som visar hur han och kvinnan bestämde ett möte. I hotellrummet hittades också en använd kondom.

Nu ska Västmanlands tingsrätt avgöra om åtalet räcker till en fällande dom.

Läs också [för pluskunder]:

[+] Stor insats mot sexköpare i Västerås: 15 personer misstänkta

[+] Minst 50 män i Västerås köper sex varje dag: "25 annonser häromdagen"

[+] Polis: "Vi skulle kunna gripa sexköpare varje dag"