Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ship to Gaza är i Västerås

Aktivister från Ship to Gaza är på plats på Stora torget på onsdag och torsdag.

Annons

Ship to Gaza besöker 24 orter i Sverige den här sommaren. På onsdag och torsdag är organisationen på Stora torget i Västerås för att informera om blockaden av Gazaremsan och dess konsekvenser.

– Vi ska informera om mänskliga rättigheter och om de två kvinnobåtarna som kommer segla i höst, säger Charlie Andreasson som har åkt med Ship to Gaza flera gånger.

Aktivisterna i Ship to Gaza arbetar för att häva Israels blockad mot Gaza, som de menar orsakar en humanitär kris för befolkningen. Båtarna stoppas av Israel innan de kommit fram, och Charlie Andreasson har själv suttit i fängelse i Israel för sin aktivism.

I höst kommer två båtar med enbart kvinnlig besättning att segla mot Gaza för att uppmärksamma kvinnornas svåra situation där.

I Västerås ska Charlie Andreasson informera och visa upp en fotoutställning med foton från bland annat det senaste kriget.

Västerås är stad nummer 19 på turnén. På torsdagen klockan 16 kommer politikern Olle Thorell (S) att delta i ett samtal om mänskliga rättigheter. Annars verkar engagemanget för Ship to Gaza svalt i Västerås.

– Det här är en vit fläck på vår karta som vi hoppas färglägga med vårt besök, säger Charlie Andreasson.

Annons