Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Siden, sammet och ull nära huden – här är höstens klädtrender!

Sammet och eleganta detaljer är stort i höst och signalerar kunglig 1920-tals-dekadens och mysbrallor à la 70-tal. Överallt i Västeråsbutikerna möts vi av härliga färgkombon.

Oversize hänger kvar i form av stora jackor, långa brallor och långlånga ärmar att mysa in sig i. Samtidigt vilar det en känsla av lyx, mjukt och romantiskt, feminint finlir över modet som samtidigt svämmar över av grafiska mönster, ullkappor och raka silhuetter.

Men krockar är absolut rätt i höst. Det är fritt fram att blanda tunna, lätta material med grovstickat, skinn och lack lite hur som. Färgstarka och skirt pastellblå och rosa plagg hänger sida vid sida i Västerås butiker.

På Ronströms är det färggladare än någonsin och tunikan hänger med som storsäljare.

– Oversize-tröjan klär alla, oberoende om man är stor eller liten, säger ägaren och designern Irene Ronström.

Noa Noas nya archivekollektion lär inspirera vintageälskare. Kedjan har dammat av klassiker genom åren däribland deras sidenkimono och djuprosa sammetsbyxa och givit plaggen en uppdaterad look.

Men det är blandningarna av högt och lågt som inspirerar. Sofia Höglund som driver klädesbutiken Guts slår ett extra slag för ett personligt mode.

– Det finns så många olika stilar just nu och du kan blanda lite som du vill; spetsigt med collegetröja, rutigt med randigt. Jag älskar detta väldigt personliga mode.