Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigge har hittat husse

Taxen Sigge är nu i tryggt förvar hemma hos husse i Trångfors.

Annons

Det var en privatperson som på fredagsmorgonen hittade en lösspringande tax på länsväg 252 mellan återbruket och jaktskyttebanan i Hallstahammar. Taxen lämnades till polisen i Hallstahammar som bad Vlt.se om hjälp att hitta ägaren.

Det tog bara en dryg timme efter bildpubliceringen så var taxen Sigge på väg hem till Trångfors. Det var läsare av Vlt.se som gjort Sigges ägare uppmärksam på att hans hund satt i förvar hos polisen.

Det är inte första gången som Sigge ger sig ut på äventyr. Trots att han börjar bli i senioråldern för att vara hund så har han stark jaktinstinkt. Får han upp ett spår är han svårstoppad, berättar husse.

I går, vid torsdag lunch, hände det igen. Det här brukar inte bekymra husse så mycket eftersom SIgge under alla år troget kommit tillbaka efter sina jaktäventyr.

Med största sannolikhet var Sigge på väg hem efter det nattliga äventyret när han siktades på 252:an i morse.