Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Signalfel stoppar tågtrafiken

Stora förseningar att vänta i tågtrafiken efter ett omfattande signalfel i Flemingsberg. Är du drabbad? Hör av dig till [email protected]!

Det råder stopp i tågtrafiken mellan Södertälje syd och Stockholms central, meddelar Trafikverket. Resenärerna får räkna med inställda tåg och kraftiga förseningar för både pendeltågen på linjen Södertälje-Märsta samt fjärrtågen från Stockholm till Norrköping/Nässjö/Malmö samt Hallsberg/Göteborg i båda riktningar. Orsaken till stoppet är ett omfattande signalfel i Flemingsberg.

Det finns ingen prognos för när felet kan vara avhjälpt.

- Vi jobbar med det sedan strax efter sju, säger Roger Falk på Trafikverkets pressjour.

Pendeltågen mellan Södertälje och Märsta vänder i Tumba respektive Huddinge, och där emellan sätts ersättningsbussar in.

- Det har varit fulla bussar och svårt att få plats i rusningstrafiken. Det är beklagligt, men så är det tyvärr.

Fjärrtågen till och från Göteborg leds om via Västerås. De kommer fram, men med förseningar. Tågen Stockholm-Malmö körs den vanliga sträckan, men mellan Stockholms central och Södertälje syd får man åka buss.

Trafikverket uppmanar alla trafikanter att kontakta sin operatör för att ta reda på vad som gäller för just din resa.

- Avgångstider och plattformar kan ha ändrats, och en del avgångar kan vara inställda.