Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla medaljer för Lindahl

Simhopperskan visade klass under USM.

Annons

Veronika Lindahl är redan klar för såväl junior-EM som ungdoms-OS så hennes deltagande i årets USM i Jönköping var mest som ett bra träningspass. Hennes tränare Joakim Nyström har även i ett mejl till VLT-sporten berättat att den unga simhopperskan den senaste tiden valt att fokusera mindre på hoppträningen och mer på skolan. Trots det var hon storfavorit till guldet från både 1 och 3 meter under USM.

Och under den första dagens tävlingar, då från 1 meter, höll hon för pressen. Veronika Lindahl glänste i samtliga hopp och vann guldet med stor marginal och 381,90 poäng. Hon fick extra beröm för sin dubbelskruv som domarna tyckte var ett skolboksexempel på hur man kombinerar höjd och elegans.

I lördags tävling från tremeterssvikten hade Lindahl inte samma flyt i hoppningen. Hon missade i både sitt två och en halv med helskruv-hopp och i sin två och ett halvt varv bakåt. Det gjorde att Lindahl blev slagen av Malmö Kappsimningsklubbs Frida Källgren och det blev ”bara” silver för Västeråstjejen.

Mer läsning

Annons