Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanth uttagen till landslagsläger

Det blev ingen finalplats trots ett personligt rekord under EM. Men det räckte för att Linus Kanth skulle få en biljett till Teneriffa och landslagets januariläger.

Annons

– Kul att få träna med fler som är riktigt bra, säger 22-åringen.

Han kvalade in till EM i danska Herning på både 200 meter medley och favoritdistansen 400 meter medley.

Väl på plats simmade Västerås SS Linus Kanth bra på 200 meter och satte personligt rekord med nästan en halvsekund på 400.

– Vid SM som gick tidigare kände jag mycket mer press eftersom det samtidigt val ett kval till EM. Men när jag väl kom till Danmark kände jag mig väldigt lugn även om det var en stor tävling, säger Linus Kanth.

Även om ingen av hans resultat räckte till några finalplatser simmade Kanth så pass fort att förbundsledningen valde att ta ut 22-åringen i efterhand till landslagslägret på Teneriffa 5–14 januari.

– De ringde mig i måndags och jag blev jätteglad så klart. Extra roligt för mig är det att de tagit ut många fler 20-plussare än vanligt till lägret. Annars satsar de ofta på de väldigt unga men det är kul att få lite credd för det man gör, säger Linus Kanth.

På hemmaplan simmar Linus Kanth mestadels bara tillsammans med frisimmaren Gustaf Dahlman, och han ser fram emot att få träna med lite fler simmare.

– Jag ser fram emot att få riktigt bra träning. Gustaf har ju frisimmet men jag måste ju träna alla simsätten och då blir det perfekt att åka ner och få simma mot andra landslagssimmare, säger Kanth.

Efter lägret fortsätter kampen mot 2014 års stora mål, långbane-EM i sommar. Och till skillnad mot kortbane-EM, föregår mästerskapet av en längre kvalperiod.

– Senast hade vi bara SM på oss att kvala in, nu har vi flera månader. EM är målet och när jag är där ska jag försöka ta mig till lite semifinaler och finaler, säger Linus Kanth.

Mer läsning

Annons